Patongs hotelloperatörer vädjar till den thailändska regeringen att skjuta upp full markskatt i två år

Patong —

Patongs hotelloperatörer i Patong vädjade till regeringen att skjuta upp en full markskattesats i två år och sa att de inte kommer att kunna betala åtminstone förrän i slutet av detta år på grund av en turism som fortfarande inte återställs. 

Igår, den 26 april, gav hotellägare i Patong en intervju till lokal media om att regeringen återinför en full markskattesats i år. Trots den skenbara förbättringen av turismen under den senaste högsäsongen uttryckte många av dem missnöje med regeringens beslut och uppgav att de fortfarande hade det svårt ekonomiskt på grund av den fortfarande oåterhämtade turismen som påverkats av Covid-19 och det pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina. 

Chinawat Udomniyom, hotelloperatören i Patong, avslöjade att kriget avsevärt hade minskat antalet utländska turister, till den grad att även hans lilla hotell i ett normalt populärt turistområde bara kunde tjäna några hundra baht per dag. Vidare skulle vissa hotellägare med faciliteter som pool eller trädgård tvingas betala miljoner i skatt, vilket han tyckte var helt orättvist med tanke på att vissa av dem inte ens kunde öppna igen ännu.

Herr Kongsak Koopongsakorn, ordförande för Southern Thai Hotel Association, sa till lokala medier att hotellägare också skulle få böter för sena betalningar, och böterna skulle ackumuleras månad efter månad om de inte kunde betala. Han sa att de skulle kunna betala åtminstone i slutet av detta år när turismen mest sannolikt kommer att återhämta sig med cirka 70 %. 

Enligt Karon distriktsborgmästare Jade Wicharasorn sänkte regeringen fastighetsskatten till 10 % förra året, men företag i hans område kunde lyckas öppna igen med cirka 15-20 %, vilket betyder att en full skatt säkerligen skulle förvärra problemen . Dessutom hävdade han att många operatörer redan hade belånat sina hotell hos banken, och att vissa hotell till och med hade blivit förverkade, så han vädjade till regeringen att ompröva skattereduktionen till 10 %.  

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.