Inresa till Phuket behöver inte längre ett Covid-19-test eller vaccinationsbevis för inrikesresor från 1 maj

Phuket -

Phukets sjukdomskontrollkommitté har godkänt att avbryta inträde för Covid-19-screeningsmätningar för alla typer av inrikestransporter och genom Phuket Checkpoint från och med den 1 maj 2022.

Phukets guvernör Narong Woonciew berättade för Phuket Express-reportrar i går om förändringen av inträdeskraven (26 aprilth) efter ett sjukdomsutskottsmöte.

"Antalet nya och bekräftade Covid-19 fall i Phuket har fortsatt att minska. Under de senaste dagarna har antalet varit lägre än 100 varje dag.” sa Narong.

"Phukets sjukdomskontrollkommitté har godkänt att avbryta Covid-19-screeningsmätningar för inresa i hemmet, vilket inkluderar Covid-19-tester eller bevis på vaccination för alla typer av inrikestransporter och genom Phuket Checkpoint (känd som Tha Chatchai-kontrollpunkten)." avslutade Narong.

Chefen för folkhälsokontoret i Phuket Kusak Kukiatikoon sa till Phuket Express: "Vi är fortfarande beredda att hantera ett Covid-19-utbrott även om mätningarna har lättat. Sängar på sjukhus finns fortfarande gott om för potentiella Covid-19-patienter.”

Internationella ankomster, noterar TPN, kräver ytterligare steg som Thailand passerar fortfarande.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.