Andra dagen av Songkran ser mindre "offentligt" vattenspel i stora turistområden eftersom thailändska myndigheter hotar höga böter och fängelse för vattenstänk

Nationella - 

Bangkoks kommunala tjänstemän varnade försäljare på Khaosan Road för att få böter på upp till 100,000 XNUMX baht för att ha låtit folk leka med vatten medan en prodemokratisk politisk grupp samlades i Khon Kaen att symboliskt hälla vatten på PMs porträtt tidigare i veckan.

De berömda Songkran-vattenstriderna förbjöds i år för tredje året i rad på grund av oro från hälsomyndigheter kring Covid-19.

Igår, den 13 april, verkade Khaosan Road återgå till sin pre-Covid-19 Songkran-atmosfär med hundratals thailändare och utlänningar som strövade omkring på gatan och lekte med vatten under kvällen. Men Bangkoks kommunala tjänstemän anlände på en polisbil för att patrullera området och bad folk att sluta med sin verksamhet eftersom förbuden mot vattenstrid fortfarande gäller, och försökte sätta stopp för försäljare som säljer vattenpistoler och människor som spelar musik, dricker alkohol, och stänk.

FOTO: Khaosod English

Tjänstemännen vädjade till folk att lyda CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) Covid-19-föreskrifter om inget vattenspel eftersom det kan orsaka en ny spridning. För de försäljare som inte lydde reglerna skulle de få sitt foto taget som bevis på en överträdelse och bötfälla upp till 100,000 XNUMX baht, sa tjänstemännen. 

Enligt Sanga Ruangwattanakul, 56, ordförande för Khaosan Road Business Association, avslöjade han för associerade reportrar att Khaosan Road inte officiellt var öppen för vattenstänk, utan att folk helt enkelt kom för att leka på egen hand. På frågan om han var bekymrad över varningen, svarade Sanga att han inte var det. Faktum är att alla försäljare på Khaosan Road redan har fått SHA (Safety & Health Administration) godkännande, och myndigheterna borde istället främja Khaosan Road som en källa till underhållning och uppmuntra turism.

Bangla Road i Phuket hade en liknande situation och även om båda områdena fortfarande var fulla av turister idag, den 14 april, var det en tung polisnärvaro och lite vattenkastning jämfört med den 13 april.

FOTO: สยามรัฐออนไลน์

En annan Songkran-aktivitet ägde rum i går, den 13 april, vid Khon Kaen demokratimonumentet, Srichan Road, Khon Kaens kommun, av en prodemokratisk politisk grupp ledd av Mr. Atthaphon Buapat. Deltagarna ska ha med sig hinkar med vatten, vattenpistoler och porträtten av premiärminister Prayut Chan-o-cha och vice premiärminister Prawit Wongsuwan för att strö vatten på som en symbolisk gest.

FOTO: สยามรัฐออนไลน์

En av deltagarna sa att han ville se thailändsk demokrati blomstra på detta thailändska nyår, och dagens aktivitet var helt i enlighet med Covid-19-reglerna eftersom de flesta höll sina masker på och höll social distans, så han var inte orolig.  

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/