Hemlös kvinna fick stöd efter att ha hittats sova under en privat bil i Patong

Patong –

  En hemlös kvinna har räddats och kommer att få socialt stöd efter att hon somnat under en pickup i Patong i morse (8 april)th).

Patongpolisen underrättades av den förvånade fordonsägaren om kvinnan i mitten av femtioårsåldern som låg under en pickup i ett hus på Phra Baramee Road i Patong, Kathu-distriktet. Lyckligtvis såg fordonsägaren kvinnan innan de startade sitt fordon i morse runt 8:00

Patongpolisen anlände till platsen för att hitta den parkerade silverlastbilen framför ett privat hus nära Suwan Khiri Wong-templet.

Polisen bad kvinnan att komma ut under lastbilen men kvinnan hade först vägrat. Det tog ungefär en halvtimme innan kvinnan gick med på att krypa ut under fordonet.

Kvinnan, vars namn undanhållits av redaktionell policy, berättade för polisen att hon är 55 år gammal. Hon sa att hon var hemlös och inte hade någonstans att ta vägen och ingenstans att bo så hon bestämde sig för att sova under pickupen i ett privat hem.

Hon fördes till Patongs polisstation medan polisen kontaktar relevanta sociala stödkontor för att hjälpa henne.

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.