97 små havssköldpaddor kläcks och beger sig ut till havet i norra Phuket

Phang Nga –

Nittiosju små gröna havssköldpaddor har framgångsrikt kläckts och begett sig till sitt hem i Phang Nga havet måndag (4 april)th).

Chefen för Mu-Ko Surin nationalpark i Phang Nga, Mr. Arthit Kayankit, berättade för Phuket Express-reportrar i går eftermiddag om den framgångsrika kläckningen.

97 unga gröna havssköldpaddor kläcktes efter att deras mamma lade 128 ägg på stranden för två månader sedan den 6 februarith. Det tog 58 dagar att kläcka sköldpaddsungarna. De gick alla tillbaka till sitt hem i havet.

Naturvårdare i Phuket berömde den framgångsrika kläckningen och uppmuntrade turister och invånare att behandla miljön väl.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.