Phukets tjänstemän håller matfestivaler för att stärka Phukets ekonomi

Phuket-

  Under den gångna helgen höll Mr. Rewat Areerob ett öppningstal för en matfestival som kommer att äga rum i tre omgångar under året för att stärka ekonomin efter Covid.

Presidenten för Phuket Provincial Administrative Organisation (PPAO), Rewat Areerob, sa under sitt tal att "Phuket PPAO har tilldelats en budget för att hålla denna matfestival i hopp om att stärka ekonomin efter att den drabbats av Covid- 19 pandemi och etablera en god relation mellan lokalbefolkningen och besökare genom att presentera vår lokala mat och kläder, därigenom kommer denna matfestival att äga rum tre gånger och schemat är som följer”.

Den första omgången (redan passerad), 17 – 19 september 2021, på Patong Beach, Kathu-distriktet, Phuket. Den andra omgången var den gångna helgen, 18-20 mars 2022, i Sanam Chai-parken. Och slutligen den sista omgången, 25 – 27 mars 2022 vid Laguna Grove, Choeng Thale underdistrikt, Thalang-distriktet, Phuket.

I den andra omgången som ägde rum under den gångna helgen var det nästan 120 matförsäljare i evenemanget som sålde autentiska inhemska rätter och skaldjur. Dessutom inrättades en speciell zon för dem som är intresserade av att prova exklusiv fusionsmat gjord av professionella kockar som är specialiserade på Omakase-matlagningsstil. Deltagarna njöt också av ett musikuppträdande och många intressanta aktiviteter som demonstration av tillagningen av Hokkien Mee i en gigantisk panna och fruktsnideri. Slutligen, för att råda bot på de som lider ekonomiskt av Covid-19, fanns det 1-Baht-per-styck ägg till försäljning också.

Alla berusningsmedel, inklusive alkohol, och användningen av skumbehållare för mat är dock begränsade under evenemangen i enlighet med förordningen "REN MAT GOD SMAK". Det förväntas starkt att evenemanget kommer att bidra till att upprätthålla människor i denna svåra period.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.