Rysk kvinna greps på salong på ön Pha Ngan för att ha arbetat olagligt

Surat Thani –

En rysk kvinna greps på en salong på ön Pha Ngan i Surat Thani för att ha arbetat illegalt.

Koh Pha Ngan-polisen berättade för Phuket Express att de under den senaste veckan arresterade en misstänkt som endast identifierades som MS. MARIANA, 39, rysk medborgare, i ett hus i Baan Tai-distriktet.

Gripandet följde efter att polisen meddelats från lokala berörda medborgare att en rysk kvinna utförde salongstjänster för utländska kunder för ungefär ett halvår sedan. Framför salongen låg en klädbutik för att dölja salongsbutiken för thailändarnas ögon.

FRÖKEN. MARIANA visade sig ha rest till Thailand med ett icke-bosatt visum. Hon fördes till Koh Pha Ngans polisstation för att anklagas för att ha arbetat illegalt.

Phuket Express noterar att frisörer och salongsarbetare är ett skyddat thailändskt yrke och utlänningar kan inte arbeta inom detta område eller få arbetstillstånd för att göra det.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.