Nya busslinjer för att länka samman stora flygplatser och turistattraktioner

PRESSMEDDELANDE:

Den statliga bussoperatören Transport Co meddelade på måndagen (8 juli) att de kommer att introducera busstjänster till tre stora flygplatser som förvaltas av Airports of Thailand (AOT). De nya linjerna, som förväntas börja i slutet av året, kommer att förbinda Suvarnabhumi, Don Mueang och Phuket flygplatser med interprovinsiella destinationer.

Enligt Transport Cos VD Atthawit Rakchamroon kommer de kommande busslinjerna att länka större städer och turistattraktioner direkt till flygplatserna, vilket förbättrar tillgängligheten till platser som Pattaya, Chanthaburi, Trat, Nakhon Ratchasima och Hua Hin. Resenärer kommer att ha bekväma transportalternativ till och från dessa regionala knutpunkter.

Nätverksutbyggnaden förväntas öka turisttrafiken och stimulera ekonomisk aktivitet i provinserna, i linje med regeringens mål att föryngra lokala ekonomier. Atthawit noterade att AOT har rekommenderat att börja med en reguljär trafik från Phukets flygplats till Khao Lak i Phang Nga-provinsen för att mäta effektiviteten av dessa förbindelser.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.