Stor, sällsynt, Bryde's Whale dör utanför Samui Island

Surat Thani –

En enorm, sällsynt, Brydes val dog utanför Samuiön i Surat Thani.

Mu Ko Angthong National Park Officer berättade för Phuket Express att de under den senaste helgen underrättades från lokala invånare om att en svårt skadad val hittades nära stranden vid Song Bay nära Pha Luai Island i Ang Thong sub-distriktet, Samui distrikt.

De kom till platsen som ligger utanför nationalparksområdet för att hitta hanen Brydes val. Han är 9.8 meter lång och 2.8 meter bred. Valen dödförklarades kort efter att han hittats. En obduktion genomfördes för att hitta dödsorsaken.

Bryde's Whale är ett sällsynt till nästan utrotat vattenlevande däggdjur. Bryde's Whale har också listats som ett reserverat djur av Thailand. Närvaron av en Bryde's Whale är också en indikator på rikliga marina resurser.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.