Phukets största berättelser från den senaste veckan: Utlänning stjäl minivan och orsakar kaos på Patong Hill, och mer

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndag 1 juli till söndag 7 juli 2024.

  1. Kamalapolisen fick ett nödsamtal angående en utländsk man som fastnade med ett parasail på en hög tall vid Kamala Beach.

Jordansk man räddad efter parasailing-olycka vid Kamala Beach

Parasailoperatören meddelade polisen att de har försäkringsskydd från en båtoperatör.

2. Två egyptier, en pakistan och en rysk man greps i ett tillslag till Phuket.

Egyptier, pakistaner och ryska greps för övervistelse i Phuket

Immigrationstjänstemän har också varnat boendeoperatörer för att rapportera utlänningars vistelse inom 24 timmar. Annars kommer de också att ställas inför rättsliga åtgärder.

3. Thailands premiärminister Srettha Thavisin anlände till Thalang på fredagen (5 julith) för att följa upp ett byggprojekt för gångtunnel vid Heroine Monument.

Thailands premiärminister besöker Phuket för att följa upp transportprojektet

Premiärminister Srettha uppmanade myndigheterna att se till att bygget ska orsaka begränsade negativa effekter för invånare och turister.

4. Thailands premiärminister Srettha Thavisin besökte Kamala, ett nyligen svårt översvämmat område i Phuket, med order om att förbättra översvämningsförebyggande åtgärder i området.

Thailands premiärminister beställer akuta översvämningslösningar för Phuket, särskilt i Kamala

Han planerar att utöka de befintliga "Flood Ways" eller vattendräneringarna, som för närvarande är för små och grunda för att effektivt hantera vattenflödet.

5. Kaos utbröt på Patong Hill i Phuket-provinsen. En utlänning hade stulit en bil och frontalkrockat med en skåpbil i fortkörning.

Head-On Collision på Patong Hill: Utlänning stjäl bil och kraschar in i skåpbil

Utlänningen identifierades inte omedelbart och några rapporter från vittnen sa att mannen verkade vara berusad eller på illegala droger och var osammanhängande och förvirrad.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.