Tretton flygbolag planerade att flyga till Krabi under vintersäsongen

PRESSMEDDELANDE:

Tretton flygbolag är planerade att flyga till Krabis internationella flygplats under vintersäsongen 2024-25, en topptid för turism i Thailands semesterortsstad vid Andamankusten. Utbudet inkluderar tio flygbolag som kör reguljära rutter—Flydubai, Scoot Tigerair, LOT Polish Airlines, TUI Fly, Jetstar Asia Airways, Thai AirAsia, AirAsia Berhad, Bangkok Airways, Shanghai Airlines och China Eastern Airlines. TUI Fly, LOT Polish Airlines och Neos Airlines kommer också att genomföra internationella charterflyg till regionen.

Transportminister Suriya Jungrungreangkit​ har rapporterat att dessa tjänster förväntas öka flygtrafiken till flygplatsen per vecka med över 160 flygningar. Som förberedelse har avdelningen för flygplatser fått i uppdrag att förbättra den operativa beredskapen. I detta ingår att säkerställa att bemanningen är tillräcklig under hektiska perioder och att lokalerna är väl underhållna för att hantera tillströmningen.

Dessutom rekommenderas Krabi Airport att förbättra sina PR-insatser när det gäller att använda det vanliga passagerarhanteringssystemet (CUPPS) för att effektivisera passagerarflödet och minska trängseln vid terminalkontrollpunkter.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.