Thailands premiärminister beställer akuta översvämningslösningar för Phuket, särskilt i Kamala

Phuket-

Thailands premiärminister Srettha Thavisin besökte Kamala, ett nyligen svårt översvämmat område i Phuket, med order om att förbättra översvämningsförebyggande åtgärder i området.

Våra tidigare berättelser:

Den 30 juni 2024 meddelade Thailands vice premiärminister och transportminister Suriya Juangroongruangkit att kraftiga regn på natten den 29 juni, i kombination med översvämningar från bergen, orsakade allvarliga översvämningar i många områden i Phuket.

Totalt lider 740 familjer i Phuket av översvämningar på söndag (30 junith).

Office of the National Water Resources (ONWR) har utfärdat en varning om kraftigt regn och potentiella översvämningar i Phuket.

Nu till uppdateringen:

Thailands premiärminister Srettha Thavisin anlände till Thalang på fredagen (5 julith) för att följa upp ett byggprojekt för gångtunnel vid Heroine Monument.

Premiärminister Srettha besökte nyligen Hua Khuan Village i Kamala, där invånarna har brottats med allvarliga översvämningar orsakade av kraftiga regn från det närliggande bergsområdet.

Institutionen för mineralresurser har identifierat grundorsaken till de senaste jordskred: Berget innehåller en betydande mängd granitstenar, som uppskattas vara mellan 70 och 100 år gamla. Tyvärr kunde dessa stenar inte stå emot vattenfloden, vilket resulterade i att mindre stenfragment och sand fördes bort av översvämningen. Vissa lokalbefolkning rapporterade att detta är det allvarligaste jordskred de har sett i området under de senaste 60 åren.

Som svar på krisen har premiärminister Srettha beordrat brådskande översvämningslösningar. Specifikt planerar han att utöka de befintliga "Flood Ways" eller vattendräneringarna, som för närvarande är för små och grunda för att effektivt hantera vattenflödet.

Dessutom strävar regeringen efter att hitta långsiktiga lösningar för högriskområden med skred. Premiärminister Srettha betonade behovet av att inrätta ett "varningscenter". Med snabba varningar kan invånarna bättre förbereda sig och minimera skador även när de står inför snabbt stigande vattennivåer.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.