Fantastisk matfestival 2024 lyfter Thailands gastronomiska turismupplevelser

PRESSMEDDELANDE:

phuket, 6 juli 2024 – Thailands turistmyndighet (TAT) är värd för en serie "Amazing Food Festival 2024"-evenemang för att lyfta fram mångfalden av thailändsk matkultur och höja Thailands status som en gastronomisk turismdestination i världsklass.

Evenemanget är planerat att hållas i Phuket från 5-7 juli i Central Phuket, i Chiang Mai från 20-22 juli på Central Festival Chiang Mai och Prachuap Khiri Khan från 10-12 augusti på Hua Don Beach, Khao Takiab, Hua Hin.

Den första i serien äger rum i helgen på Central Phuket med temat "Good Food Good Vibes". Evenemanget upprepar en mängd gastronomiska turismupplevelser som erbjuds upp och ner i landet, samtidigt som regionens enastående egenskaper och matkultur presenteras.

Evenemanget öppnades officiellt av Dr. Phonpoom Vipattipumiprates, viceminister för turism och sport, tillsammans med Mr. Sophon Suwanrat, guvernör i Phuket-provinsen, och Thapanee Kiatphaibool, TAT-guvernör.

Ms Thapanee Kiatphaibool, TAT-guvernör, sa "Eventet speglar regeringens "Ignite Tourism Thailand"-vision som omfattar flera tillvägagångssätt för att etablera Thailand som ett turistcentrum. En del av strategierna är de fem aktiviteter som måste göras, inklusive "Must Eat" som utnyttjar gastronomiturism som ett härligt sätt för turister att utforska Thailand, och på så sätt hjälpa till att stärka den lokala ekonomin via kulinariska turer."

Under tre dagar erbjuder evenemanget lokala signaturrätter och specialmenyer från MICHELIN-belönta restauranger och matställen, berömda restauranger och gatumatställen.

Programmet inkluderar matlagningsshower av Stars Chef Thailand Winner Chef Big Phuripat Jaiweerattanakul, chef för Cold Kitchen Hilton Bangkok Grand Asoke, kocken Kao Vayo Nisatchanakan och många andra uppgångskockar och lokala kockar från samhällen som Ban Bang Rong och Bang Tao-Cherng Talay.

Dessutom finns det musikframträdanden av thailändska artister som Chart Suchart, Getsanova, Earth Patravee, Off Pongsak, Tangmo The Voice och Zani Nipaporn.

Många andra aktiviteter som är unika för varje evenemangs plats finns också tillgängliga. Dessa inkluderar bås som säljer konst- och hantverksprodukter och en monter för Thailand Tourism Awards som presenterar prisbelönta hållbara företag.

Genom Facebooksidan "Amazing Food Festival 2024" kan besökare registrera sig för en endagsresa för att utforska lokala samhällen och dess betydelsefulla roll när det gäller att leverera lokala råvaror till butiker och restauranger i staden.

Evenemanget arrangeras med stor vikt på hållbarhet. Avfallssorteringsstationer finns i hela evenemangets lokal. Personal finns till hands för att hjälpa och uppmuntra besökarnas deltagande i Thailands turismsträvan mot en mer hållbar turism.

"The Amazing Food Festival 2024 förväntas locka 50,000 35 besökare och generera 100 miljoner baht i intäkter på var och en av de tre platserna, vilket hjälper till att distribuera cirka XNUMX miljoner baht till den thailändska ekonomin," sa Ms Thapanee.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.