Thailands premiärminister besöker Phuket för att följa upp transportprojektet

Phuket -

Thailands premiärminister Srettha Thavisin anlände till Thalang på fredagen (5 julith) för att följa upp ett byggprojekt för gångtunnel vid Heroine Monument.

Premiärminister Srettha träffade relevanta myndigheter i Phuket inklusive Phukets guvernör Sophon Suwannarat. Gångtunneln vid Tharuea-korsningen (Hjältinnamonumentet) på väg nr 402 korsar vägen nr 4027. Området är huvudvägen för att komma in och ut ur Phuket Town.

Byggprojektet började med att ta bort kraftledningar och stolpar på båda sidor om vägen för att förbereda för nästa steg.

Premiärminister Srettha uppmanade myndigheterna att se till att bygget ska orsaka begränsade negativa effekter för invånare och turister. Förbifartsvägar för att undvika byggområdet är mycket nödvändiga.

Bygget måste vara klart på den tidigare planerade tiden för att undvika negativa effekter på ekonomin, tillade Srettha.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.