Kvinna arresterad i Phuket som påstås vara inblandad i investeringsbedrägeri

Phuket -

En kvinna greps i Chalong efter att ha varit inblandad i en investeringsbluff med många offer i Bangkok.

Crime Suppression Division Police berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan arresterade en misstänkt som bara identifierades som Ms. Kanthida i ett hyreshus i Chalong. Hon anklagas för bedrägeri och för att ha importerat falsk information till ett datorsystem som orsakat skada på andra.

Den misstänkte hävdade att hon är anställd från en onlineförsäljningsapplikation. Hon övertalade offren att investera med henne genom att marknadsföra produkter och fick provision. Till en början fick offren goda förmåner.

När de investerade mer hävdade den misstänkte att kampanjen hade misslyckats. Offren insåg senare att hon var en bedragare. De lämnade sedan in anmälningar till Khannayao-polisen i Bangkok.

Ms. Kanthida fördes tillbaka till Khannayaos polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.