Fem Myanmar-medborgare greps för olagligt arbete som säljare på Pha Ngan Island

Surat Thani –

Fem människor i Myanmar arresterades på Pha Ngan Island i Surat Thani efter att de hittats arbeta illegalt som säljare.

Koh Pha Ngans turistpolis berättade för Phuket Express att på torsdagen (4 julith) arresterade de misstänkta som endast identifierades som Mrs. Tay, 37, på en lokal restaurang, Mrs. Sa, 44, på en lokal livsmedelsbutik, Mrs. Kin, 40, en gatuförsäljare, Mrs. Ta, 35, vid ett testånd , och Mrs. A, 47, hos ett lokalt örtstånd.

De fördes till Koh Pha Ngans polisstation för att anklagas för att ha arbetat utan lagligt arbetstillstånd.

Phuket Express tillägger att det är viktigt att notera att arbetstillstånd och visum inte är tillgängliga för utlänningar att arbeta som vanliga säljare framför butiker.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.