Premiärminister prioriterar akut drogproblemlösning

PRESSMEDDELANDE:

Regeringen prioriterar en brådskande lösning av landets drogproblem, med fokus på förtryck, behandling, rehabilitering och vård.

Regeringens talesperson Chai Wacharonke avslöjade att premiärminister Srettha Thavisin anser att man tar upp narkotikafrågan som kritisk och brådskande. Han noterade att drogspridning, särskilt bland ungdomar och den arbetande befolkningen, undergräver nationens styrka.

Olika myndigheter har fått i uppdrag att samarbeta kring initiativet "Undertryckning, behandling, rehabilitering och vård". Provinsguvernörerna har till uppgift att integrera insatser och samordna med polisen, Narkotikakontrollstyrelsen (ONCB), andra statliga myndigheter och lokala samhällen. ONCB kommer att agera som den strategiska befälhavaren, sätta utmanande mål och nyckelprestandaindikatorer och säkerställa nödvändigt stöd och resurser för provinserna. Guvernörer och provinspolischefer måste arbeta nära tillsammans.

Enligt talespersonen kommer omfattande "röntgen"-inspektioner i samhällen att kräva urintester för alla individer som är 16 år och äldre. Identifierade droganvändare kommer att skickas för rehabilitering. Den kungliga thailändska polisen, justitieministeriet, ONCB och försvarsministeriet kommer att utöka ansträngningarna för att arrestera narkotikaförsäljare.

Folkhälsoministeriet kommer att kategorisera användare efter svårighetsgrad för behandling och återintegrera dem i samhället när de är redo, för att säkerställa adekvata rehabiliteringsanläggningar. Ministeriet för social utveckling och mänsklig säkerhet och arbetsministeriet kommer att bistå med yrkesutbildning och arbetsförmedling för att förhindra återfall.

Utbildningsrelaterade byråer kommer att utveckla åtgärder för att övervaka och ingjuta nya värderingar hos ungdomar, för att säkerställa att de förblir drogfria.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.