Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Regeringen svarar på ökningen av Yaowarats popularitet efter Lisas musikvideo och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 24 juni till söndagen den 30 juni 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

  1. Thaipolisens civiltjänstkommission godkänner enhälligt tillfällig avstängning av polisgeneral Surachate Hakparn.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin ledde ett möte med Police Civil Service Commission (PCSC). Den primära agendan var att utvärdera resultaten från polisens civila underkommitté för disciplinära åtgärder angående lagligheten av det tillfälliga avstängandet av Pol. General Surachate "Big Joke" Hakparn, som de gick med på att fortsätta avstängningen trots fler juridiska hot från Pol. Gen Hakparn.

2. Ett berg i en offentlig park i Mueang Phang Nga-distriktet kollapsade efter att en jordbävning rapporterats i närområdet, trots att jordbävningen var mindre.

Händelsen kallas för ett stenfall. Berget är kalksten med hög lutning och rasade ihop efter att kraftiga regn hade fortsatt under den senaste veckan. Som tur var skadades ingen under händelsen.

3. Lalisa 'Lisa' Manoban har häpnat världen med sin nya låt 'Rockstar'. De flesta scenerna i musikvideon spelades in i Thailand, särskilt i det historiska Yaowarat-området i Bangkok.

Regeringen är inställd på att dra nytta av den senaste ökningen i popularitet för Bangkoks Yaowarat-distrikt, efter dess inslag i en musikvideo av Thailands Lalisa Manoban, alias Lisa Blackpink.

Baby I'm a Rockstar hela världen sjunger den här veckan!

4. Folkhälsominister Somsak Thepsuthin diskuterade den potentiella omklassificeringen av cannabis som ett typ 5-narkotikum efter att ha öppnat förslaget för offentligt samråd från den 11:e till den 25:e juni.

Regeringens officiella hållning är emot all rekreationsanvändning, anmärkte Somsak.

5. Mr Chai Watcharong, den thailändska regeringens talesman, meddelade att Thailands premiärminister Srettha Thavisin kommer att inviga "LOVE PRIDE PARADE 2024" och gå med i Asiens längsta stora parad på 6 kilometer, för att avsluta Pride-månaden den 30 juni.

Det här evenemanget stöder regeringens Soft Power-strategi under Rainbow Economy-strategin. Evenemanget sågs allmänt som en stor framgång.

Tack och se dig nästa vecka!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.