Phukets största berättelser från den senaste veckan: Phuket lider av fruktansvärda översvämningar och mer

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket och närliggande provinser.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 24 juni till söndagen den 30 juni 2024.

  1. Kroppen av en belgisk man som försvann efter att ha simmat i lördags (22 juni) hittades på Freedom Beach i Karon i måndags (24 juni).

Han identifierades senare endast som herr LUVOVADIO, 28, belgisk medborgare. Vila i frid.

2. Phukets turistpolis grep en misstänkt som endast identifierades som Mr. Roman, en 29-årig rysk medborgare, i Kathu för att arbeta illegalt.

Gripandet kom efter att han annonserade om betalda motorcykellektioner på Instagram, och fick positiva recensioner från utländska kunder men negativ feedback från Royal Thai Immigration-tjänstemän som säger att han inte arbetade lagligt.

3. En dramatisk incident utspelade sig i Phuket Town när en rysk turist, endast identifierad som fröken Alisa, jagade efter en väskryckare på en motorcykel.

Tjuven är fortfarande på flykt vid presstillfället. Polisen kan fortfarande inte hitta dem.

4. Phuket-polisen har påmint allmänheten om att lastbilar med tio hjul eller mer kommer att förbjudas på vägar i Phuket under rusningstid, från och med nästa månad från den 1 juli.

Lastbilar med mer än tio hjul kommer att förbjudas på alla vägar i Phuket från 6:00 till 9:00 och från 4:00 till 7:00 förutom på lördagar, söndagar och allmänna helgdagar. Det återstår att se hur väl denna policy kommer att tillämpas, med blandad feedback på sociala medier.

5. En 17-årig ryska har ådragit sig benskador från en motorbåtspropeller när hon simmade nära Patong Beach.

Livräddare berättade för polisen att den kvinnliga ryssen simmade utanför den avsedda säkerhetszonen för simning.

6. Thailands vice premiärminister och transportminister Suriya Juangroongruangkit meddelade att kraftiga nederbörd natten mot den 29 juni, i kombination med snabba översvämningar från bergen, orsakade allvarliga översvämningar i många områden i Phuket.

Över 1,500 XNUMX människor påverkades negativt av översvämningarna och saneringsarbetet fortsätter under presstiden.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.