Blå flaska manet varning på Phi Phi Island

Krabi –

Hatten Noppharat Thara Mu Ko Phi Phi National Park har varnat för blå flaska maneter på Phi Phi Island och Bamboo Island i Ao Nang.

Tre simmare har skadats av maneten efter att de av misstag rört vid dem. De fördes till ett lokalt sjukhus av resebåtsoperatörer. Varningsskyltar med råd om nödhjälp placerades på stränderna vid båda öarna för att varna simmare.

Om en simmare har blivit stucken kan havsvatten och vinäger, om det finns, användas för att tvätta den drabbade huden och ta bort dess tentakler. Efter det bör man använda lite varmt vatten för att täcka det drabbade området i 20 minuter för att lindra smärtan. Simmare som är rädda för risken att bli stucken bör undvika att gå i vattnet vid stränder med kända giftiga manetpopulationer.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.