Havssköldpaddan lägger ägg på ön Samui

Surat Thani-

En havssköldpaddsmamma lade ägg på en strand på Samui Island i Surat Thani.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan underrättades om att ett spår av en havssköldpaddsmamma hittades på Thong Nhan-stranden i Maret-distriktet, Samui-distriktet.

De anlände till stranden för att hitta Hawksbill havssköldpaddans mamma höll på att lägga ägg.

DMCR berättade för Phuket Express att sköldpaddan har ett mikrochip från marinavdelningen. Denna sköldpaddamor har lagt sitt fjärde bo med ägg sedan 2012 då hon först mikrochippades och har spårats och blivit frisk sedan dess.

Inuti boet fanns en okänd mängd havssköldpaddsägg. Boet skyddas och övervakas tills äggen kläcks. Tjänstemän uppgav att havssköldpaddsungarna skulle kläckas inom cirka 60 dagar.

Relaterad artikel:

En havssköldpaddsmamma lade ägg på en strand på Samui Island i Surat Thani.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.