En del av Phang Nga-berget kollapsar i offentlig park efter en mindre jordbävning

Phang Nga –

Ett berg i en offentlig park i Mueang Phang Nga-distriktet kollapsade efter att en jordbävning rapporterats i närområdet, trots att jordbävningen var mindre.

Parktjänstemän varnade dock för att kollapsen kan ha berott på den senaste tidens kraftiga regn och inte den lilla jordbävningen.

Vår tidigare historia:

En jordbävning rapporterades på onsdagen (26 junith) i Bang Toei-distriktet, Mueang Phang Nga-distriktet.

Nu till uppdateringen:

Phang Ngas borgmästare Choochoat Gaoigoon berättade för Phuket Express att de underrättades om stenkollapsen från motionärer i Somdet Phra Srinagarindra-parken (Suan Somdet Ya) i Tai Chang-distriktet, Mueang Phang Nga på onsdagen (26 juni)th).

Enorma krossade stenar slogs ner av kollapsen och blockerade några gångvägar i parken. Området blockerades tillfälligt av tjänstemän för allmänheten för säkerhets skull.

Under tiden gav Geohazard Operation Center vid Department of Mineral Resources mer information till Phuket Express om incidenten, se nedan.

Händelsen kallas för ett stenfall. Berget är kalksten med en hög lutning och kraftiga regn hade fortsatt under den senaste veckan. Stenen kunde inte bära sin egen tunga vikt och kollapsade sedan. Som tur var fanns det ingen i närheten under kollapsen och ingen skadades.

Phuket Express noterade att det inte finns någon officiell bekräftelse om Rock Fall-incidenten är relaterad till den senaste mindre jordbävningen i det närliggande området.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.