Thailand rankas bland de 50 bästa länderna för ungdomars lycka i 2024 års Gallup World Poll

Nationellt —

Den 25 juni 2024 meddelade Chai Watcharong, den thailändska regeringens talesman, att Thailands turistmyndighet (TAT) avslöjade Gallup World Poll's "World Happiness Report 2024: länder där ungdomar kan finna lycka", genomförd i samarbete med FN, Oxford University och Gallup.

Thailand rankades bland de 50 bästa länderna för individer under 30 år, ett av endast två länder/ekonomier bland de 143 undersökta som uppnådde denna distinktion. Undersökningen genomfördes från 2021 till 2023, utvärderade sex nyckelfaktorer: BNP per capita, socialt stöd, hälsosam förväntad livslängd vid födseln, frihet att göra livsval, generositet och uppfattningar om korruption.

Thailand placerade sig på 45:e plats i kategorin under 30 år. Travel + Leisure Asia, en onlineresetidning, lyfte fram att både Taiwan och Thailand tog sig in bland de 50 bästa. Taiwan rankades 25:e, erkänt som den lyckligaste ekonomin i Asien för ungdomar, beröm för sin vänliga lokalbefolkning och blomstrande HBTQIA+-gemenskap.

Thailand, på 45:e plats, noterades som det näst lyckligaste landet i Asien. Den fick beröm för sina turistvänliga policyer, inklusive visumfria resor och program som riktar sig till ungdomars livsstil, vilket gör att de kan fördjupa sig i Thailands pulserande kultur och livsstil.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin uttryckte tillfredsställelse och tacksamhet för Thailands ranking i 2024 års World Happiness Report. Han överväger konsekvent den yngre generationens behov och livsstil och prioriterar politik som är i linje med modern tid och ungdomars ambitioner, enligt Chai.

Dessutom används den 18 juni 2024 antog den thailändska senaten lagförslaget om jämlikhet i äktenskap, vilket gör Thailand till det första landet i ASEAN och det tredje i Asien som legaliserar samkönade äktenskap. Detta visar Thailands engagemang för politik som förbättrar livskvaliteten för både invånare och turister. Rankingen belyser framgången för regeringens framåtriktade politik”, avslutade Chai.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.