Phukets största berättelser från den senaste veckan: Farorna med Phukets stränder under tufft väder framhävd av flera drunkningar och räddningar

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket och närliggande provinser.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 17 juni till söndagen den 23 juni 2024.

  1. Ett populärt Muay Thai-läger på Kamala Beach i Phuket har lagt upp bilder på den italienska fotbollsspelaren "Mario Balotelli" som tränar på deras gym i en vecka.

Den 14 juni 2024 publicerade Facebooksidan Kamala Muay Thai bilder på den 33-årige anfallaren.

2. En rysk man drunknade på en strand i Thalang.

Kroppen av en utländsk man och en thailändsk kvinna hittades på en strand i Thalang.

3. Fyra indianer och fyra ryssar räddade vid Phukets stränder.

Fyra indiska turister och fyra ryska turister har räddats vid Karon Beach och Patong Beach efter att ha ignorerat röda flaggor för att notera att ingen simning.

4. Phuket Parade Festival visar upp Peranakan-kulturen och tävlar om världens bästa paradpris.

Mr. Sophon Suwannarat, guvernören i Phuket, tillsammans med relevanta myndigheter och över 1,600 1.2 deltagare, ledde en storslagen parad längs Phang Nga Road, Thalang Road och Phuket Road, som sträckte sig över en sträcka på XNUMX kilometer.

5. Badvakter på stränderna i Phuket har varnat för giftiga maneter.

Livräddare på Karon Beach i Mueang Phuket och Bangtao Beach i Cherng Talay, Thalang rapporterade i morse att de hittade många av de portugisiska krigsmaneterna under den senaste monsunsäsongen.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.