Phuket Parade Festival visar upp Peranakan-kulturen och tävlar om världens bästa paradpris

Phuket —

Den 22 juni 2024 ledde Mr. Sophon Suwannarat, Phukets guvernör, tillsammans med relevanta myndigheter och över 1,600 1.2 deltagare, en storslagen parad längs Phang Nga Road, Thalang Road och Phuket Road, som sträckte sig över en sträcka på XNUMX kilometer.

Paradfestivalen, som är planerad till den 22:a till 23:e juni, syftar till att presentera nominerade till Grand Pinnacle Awards – City Festival i kategorin World Best Parade av World International Festivals & Events Association (World IFEA). Resultaten från World IFEA kommer att tillkännages officiellt i augusti 2024.
Höjdpunkterna i paraden inkluderar Peranakan street performance konst av internationella konstnärer och 20 multikulturella parader från 10 andra Peranakan städer på halvön Malaysia, alla centrerade kring temat BUNDANT. Turister kan uppleva den kulturella rikedomen i Singapore, Malaysia, Indonesien och Peranakan-samhällena från Phuket och sex andra provinser längs Andamansjön.
Evenemanget förväntas locka över 15,000 300 internationella besökare och generera mer än XNUMX miljoner baht i intäkter.
Phuket-tjänstemän är engagerade i att organisera evenemanget enligt internationella standarder, som omfattar stadslogistik, vägledning och samhällsrelationer. Evenemanget kommer också att fokusera på att visa upp konstnärligt och kulturellt arv och samtidigt främja ekonomisk hållbarhet genom det nya ekosystemet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.