Badvakter varnar för giftiga maneter vid Phukets stränder

Phuket -

Livräddare på stränderna i Phuket har varnat för giftiga maneter på lördag (22 juni)nd).

Livräddare på Karon Beach i Mueang Phuket och Bangtao Beach i Cherng Talay, Thalang rapporterade i morse att de hittade många av de portugisiska krigsmaneterna under den senaste monsunsäsongen.

Om en simmare har blivit stucken kan havsvatten och vinäger, om det finns, användas för att tvätta den drabbade huden och ta bort dess tentakler. Efter det bör man använda lite varmt vatten för att täcka det drabbade området i 20 minuter för att lindra smärtan.

Simmare som är rädda för risken att bli stucken bör undvika att gå ner i vattnet vid stränder med kända manetpopulationer, sa badvakterna. Simmare bör också vara uppmärksamma på flaggor på stränder och lyssna på instruktioner från badvakter.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.