Thailands nationalparksavgifter stiger till 1.78 miljarder baht, förstärkt av ökningen av utländska turister

Nationellt —

Den 22 juni 2024 meddelade Chaiwat Limlikit-aksorn, chefen för nationalparkkontoret, de totala intäkterna från nationalparksavgifter från 1 oktober 2023 till 20 juni 2024, uppgående till 1,785,493,410 XNUMX XNUMX XNUMX baht.

Dessa intäkter markerar en betydande ökning jämfört med 2023, som uppgick till 1,467,641,971 XNUMX XNUMX XNUMX baht. Ökningen i inkomster tillskrivs en ökning av utländska turister, driven av thailändska myndigheters politik som stödjer och främjar turism i Thailand.

Chaiwat betonade att thailändska marina nationalparker, särskilt de i Andamansjön och Thailandsbukten, är de som tjänar bäst. Dessa områden är kända för sin fantastiska oceaniska skönhet, vilket gör Thailand till ett utmärkt resmål för internationella turister.

De fem främsta inkomstgenererande nationalparkerna är:

  1. Hat Noppharat Thara – Mu Ko Phi Phi National Park, känd som Phi Phi Islands National Park i Krabi, med 500,866,577 XNUMX XNUMX baht.
  2. Similan Islands National Park i Phang Nga, med 243,655,470 XNUMX XNUMX baht.
  3. Khao Laem Ya – Mu Ko Samet nationalpark i Rayong, med 127,820,710 XNUMX XNUMX baht.
  4. Ao Phang Nga National Park i Phang Nga, med 114,226,610 XNUMX XNUMX baht.
  5. Doi Inthanon nationalpark i Chiang Mai, med 100,545,505 XNUMX XNUMX baht.

De insamlade nationalparksavgifterna kommer att användas för att förbättra olika faciliteter och tjänster, enligt nationalparkens tjänstemän. Viktiga utgifter kommer att omfatta stöd till nationalparkstjänstemän och utveckling av mänskliga resurser, bland andra kritiska områden för utvecklingen av nationalparker över hela Thailand.

Chaiwat försäkrade att nationalparksavdelningen har inrättat en kommitté för att övervaka tilldelningen av medel för att säkerställa transparens och ansvarsskyldighet.

TPN-media noterar att många parker tar ut olika avgifter för thailändska medborgare jämfört med utländska medborgare, vilket ofta är en källa till kontroverser och rasande debatter på sociala medieplattformar.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.