Thailand kommer att bli det första landet i Sydostasien som godkänner lagförslaget om jämställdhet i äktenskap den 18 juni

Nationellt —

Den 16 juni 2024 tillkännagav Radklao Inthawong Suwankiri, biträdande talesman för premiärministerns kansli, den kommande parlamentariska överläggningen av lagförslaget om jämlikhet i äktenskap den 18 juni.

Efter parlamentariskt godkännande kommer lagförslaget att gå vidare till kabinettet och premiärministern för slutlig överläggning innan det godkänns av Hans Kungliga Majestät Kungen. När lagförslaget har publicerats i Royal Gazette kommer det att bli lag efter en 120-dagars vänteperiod, som förväntas i slutet av 2024.

Läs om Marriage Equality Bill i Thailand, som nyligen antogs av underhuset, som markerar ett stort steg mot att erkänna lika äktenskapsrättigheter för alla kön, med betydande förändringar som förväntas om det blir lag.

Radklao nämnde också att Thailands premiärminister Srettha Thavisin kommer att vara värd för ett firande i regeringshuset klockan 5:00, där thailändska ministrar, utländska ambassadörer, anhängare av genusmångfald och relevanta byråer deltar. 

Klockan 6 kommer en parad som anordnas av LGBTQIAN+-gemenskapen att marschera till Bangkok Art and Culture Centre (BACC) i Pathumwan, Bangkok, med dragshower, levande musik och tal som firar jämställdhet mellan äktenskap.

Radklao betonade att många länder firar Pride-månaden varje juni som ett tecken på jämställdhet. Den thailändska regeringen värdesätter evenemang i Pride Month och välkomnar alla att fira att Thailand blir det tredje landet i Asien, efter Taiwan och Nepal, och det första i Sydostasien att godkänna lagförslaget om jämställdhet i äktenskap.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.