Top National Thailand-historier från den senaste veckan: Thailand ska fungera som bakgrund för Jurassic World 4 och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 3 juni till söndagen den 9 juni 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

  1. En framstående rymd fånge anlände direkt till Nakhon Si Thammarat internationella flygplats från Indonesien.En framstående rymd fånge som greps i Indonesien överfördes till ett centralt fängelse i Nonthaburi.
  2. Thailändska regeringens talesperson Chai Watcharong meddelade att livsstils- och reseguidetidningen "Time Out" har rankat Bangkok, Thailand, som den 6:e bästa staden i världen för mat.

Stadens gatumat är erkänt som den tredje mest prisvärda globalt och erbjuder ett brett utbud av alternativ.

3. Thailand har valts ut som bakgrund för "Jurassic World 4", den senaste uppföljaren i den globalt hyllade Jurassic Park-serien.

Enligt turistdepartementets generaldirektör Jaturon Phakdeewanit kommer filmens produktion att äga rum från 13 juni till 16 juli på flera platser, inklusive Bangkok, Krabi, Trang, Phang Nga, Phuket och Chiang Mai.

4. Praram Radio Center 199 fick en rapport från Bangkoks brandmän och vattenräddningstjänst om en kinesisk turistbåt som kantrade efter att ha kolliderat med en flottans färja vid Tha Chang Pier, Phra Nakhon, Bangkok.

Kollisionen hade resulterat i lindriga skador på tre kinesiska turister.

5. Thailand ser 38 % ökning av turismen med över 14 miljoner besökare under första halvåret 2024.

Genom policyn "IGNITE TOURISM THAILAND" är strategin utformad för att förvandla Thailand till ett ledande globalt turismnav med förbättrad infrastruktur, transporter och logistik.

Tack och se dig nästa vecka!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.