Illegal taxiförare greps i Phuket efter att sociala medier ifrågasatt hans nationalitet

Phuket -

En illegal thailändsk taxiförare greps i Phuket efter att oroliga medborgare på nätet felaktigt trodde att han var en indier. Han var verkligen en thailändsk medborgare, men han hade inte den rätta dokumentationen för att vara en laglig taxichaufför, sade polisen.

Phuket Land Transport Officer (PLTO) chef Atcha Buajan berättade för Phuket Express att på måndagen (10 juni)th) tjänstemän från PLTO och Phukets turistpolis utredde efter att en fråga om sociala medier kom till deras kännedom.

En oidentifierad person som delade historien på nätet nämnde att "en indisk taxiförare betjänade passagerare via en mobil taxiapplikation." Den här mannen sågs många gånger i många områden i Phuket. Detta orsakade omfattande diskussioner på nätet eftersom detta är en reserverad sysselsättning endast för thailändare och arbetstillstånd är otillgängliga för utlänningar för det här jobbet.

Emellertid fann tjänstemän att föraren med sitt ID-kort identifierat som Mr. Harim Preedasirikun verkligen är en thailändsk medborgare. Men Harim körde sin personliga motorcykel som taxi illegalt, oavsett om han var thai, säger polisen. Han hade inte rätt tillstånd eller dokumentation för att vara taxichaufför.

Phuket Express noterar att Thailand har en liten men inflytelserik indisk/thailändsk gemenskap som har indiskt arv men är thailändska medborgare, särskilt i delar av Pattaya och Bangkok.

Han står åtalad för att ha kört en personlig motorcykel som en illegal taxi (svart skylt). Herr Harim fick böter på 2,000 90 baht och hans personliga körkort har dragits in i XNUMX dagar.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.