Thailands premiärminister har tillkännagivit att avskaffa kontroversiell turismavgift på 300 baht

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin har meddelat regeringens beslut att avskaffa den kontroversiella turismavgiften på 300 baht, som ursprungligen föreslogs förra året men fick motstånd från den privata sektorn. Avgiften, avsedd att tas ut från varje turist som reser in i Thailand, övergavs med motiveringen att avskaffandet av den skulle kunna uppmuntra till högre turistutgifter i andra områden och därigenom ge ett mer betydande lyft för ekonomin.

Srettha tog upp oro över Thailands nedgång i World Economic Forums turism- och reseutvecklingsindex, där det nu ligger på 47:e plats av 119 länder, och betonade vikten av ett konstruktivt tillvägagångssätt snarare än att skylla på. Han noterade det konsekventa erkännandet av olika thailändska städer och öar som världsledande turistdestinationer och uppmanade till fokus på att främja positiv utveckling inom sektorn.

I den vidare utvecklingen tillkännagav Srettha, under sitt besök i norr i går (9 juni), också pågående förhandlingar med Apple Inc. för att etablera ett startcenter och potentiellt en Apple Developer Academy vid Chiang Mai Universitys Science and Technology Park. Ett avtal väntas snart, med Apple-chefer som planerar att besöka i slutet av 2025 för att slutföra affären.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.