Utlänningar räddar havssköldpaddor från fiskenät i Thalang

Thalang –

Två havssköldpaddor räddades av utlänningar efter att ha fastnat med ett fiskenät på en strand i Mai Khao.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de underrättades från Mr. Winai Trakankit på torsdagen (6 juni)th) av den fastnade sköldpaddan.

Utlänningar hade hittat två havssköldpaddor som satt fast i fiskenät på en strand i Maikhao. De hjälpte till att ta bort fiskenätet från Hawksbill-havssköldpaddorna när marintjänstemän anlände.

En av sköldpaddorna var frisk och hade inga sår medan den andra sköldpaddan verkade vara svag. Den svagare sköldpaddan är en ung havssköldpadda som är 31.5 centimeter bred, 35 centimeter lång och väger 3.2 kilo. Den svaga sköldpaddan fördes till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center.

De utlänningar som var inblandade i att hjälpa sköldpaddan avböjde att bli identifierade, enligt uppgift att deras handlingar handlade om sköldpaddorna och att hjälpa vilda djur och inte om dem själva eller att få kredit online eller i media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.