Två män från Myanmar greps som arbetar på en salong på ön Pha Ngan

Surat Thani –

Två män från Myanmar greps efter att de hittades illegalt arbetande på en salong på Pha Ngan Island i Surat Thani.

Koh Pha Ngan-polisen berättade för Phuket Express att de tidigare denna vecka inspekterade en lyxsalong nära en marknad i Koh Pha Ngan-distriktet efter klagomål från oroliga medborgare över utlänningar som utför jobb som endast är avsedda för thailändska medborgare. Polisen arresterade två män i Myanmar som endast identifierades som Zu, 31, och Nay, 28.

Polisen grep också en thailändsk kvinna, endast identifierad som fru Gingdow, 52, som presenterade sig som salongens ägare. Hon erkände för polisen att hon hyrt stället och drivit som salong i fyra månader. Hon erkände också att hon anställt båda männen från Myanmar att arbeta på salongen, trots att hon var medveten om att ockupationen endast var för thailändare.

De tre misstänkta fördes till Koh Phangans polisstation.

Mr. Zu och Mr. Nay står inför anklagelser för att ha arbetat utan lagligt tillstånd. Phuket Express noterar att frisörer och salongsarbetare är ett skyddat thailändskt yrke och utlänningar kan inte arbeta inom detta område eller få arbetstillstånd för att göra det.

Mrs. Gingdow står inför anklagelser om att vara en arbetsgivare som anställt utlänningar som inte har lagliga arbetstillstånd.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.