Thailändsk undersökning avslöjar övergripande tillfredsställelse med regeringen: 44.3 procent mycket nöjda, endast 2 procent helt missnöjda

Nationell-

Den 4 juni 2024 rapporterade thailändska nationella medier resultaten av en sex månader lång opinionsundersökning om regeringens resultat, som genomfördes av det thailändska ministeriet för digital ekonomi och samhälle mellan 22 april och 15 maj 2024.

Undersökningen samlade in information från 6,970 16 personer i åldern XNUMX år och äldre genom direkta intervjuer.

Det avslöjades att över 83.9 % av de tillfrågade fick och regelbundet följde offentlig information från regeringen. Bland dessa fick 69.6 % information via tv, 46.2 % via Facebook, 23.8 % via statliga webbplatser, 16 % från bekanta och släktingar och 15.5 % via Line.

Den totala tillfredsställelsen med den thailändska regeringens verksamhet var blandad: 44.3 % av de tillfrågade var mycket nöjda, 39.6 % uttryckte måttlig tillfredsställelse, 14.1 % visade liten eller ingen tillfredsställelse och 2 % var missnöjda.

Speciellt uttryckte individer från södra Thailand, de med låga inkomster och de utan en kandidatexamen högre nivåer av tillfredsställelse med regeringen jämfört med andra grupper.

Den thailändska regeringens politik som fick det högsta godkännandet var 30-bahts hälsovårdssystem (68.4 %), politiken för skuldavstängning för bönder (38.9 %) och politiken för stimulering av turism (33.1 %).

När det gäller brådskande åtgärder som regeringen bör prioritera, framhöll 75.3 % av de tillfrågade behovet av att kontrollera konsumentpriserna, 46.6 % pekade på åtgärden för att minska elräkningen, 29.5 % efterlyste sänkta bränslepriser, 26.3 % betonade att ta itu med olagliga ämnen och 16.9 % föreslog lösningar för låga jordbrukspriser.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.