Phuket havssköldpadda hittades död med plast inuti

Phuket-

En havssköldpadda upptäcktes död på en strand i Thalang, Phuket. Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) fick ett meddelande om den sorgliga incidenten från en hotellanställd vid Surin Beach i Cherng Talay onsdagen den 5 juni.

Vid ankomsten hittade de en grön sköldpaddahane som var 48.5 centimeter lång, 47 centimeter bred och vägde sju kilo. Trots inga yttre sår hade sköldpaddan börjat sönderfalla.

En obduktion avslöjade plast inne i sköldpaddans tarmar, vilket tros vara orsaken till dess död. Denna olyckliga incident belyser den pågående frågan om havsföroreningar.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.