Arbetssökande greps för stöld av iPad och mobiltelefon på Patong Restaurant

Patong-

Som ett snabbt svar på en stöldincident grep polisen i Patong en misstänkt som stal en iPad-surfplatta och en mobiltelefon från en japansk restaurang. Etablissemanget, som ligger på Pracha Nukroah Road, blev platsen för brottet.

Den mest överraskande delen av historien är dock hur den misstänkte greps.

Tidigt på måndagsmorgonen den 3 juni 2024 rapporterade den oidentifierade restaurangägaren de stulna elektroniska enheterna till myndigheterna. Tjuven hade brutit sig in på anläggningen och beslagtagit iPad och mobiltelefon innan han gjorde en hastig utresa.

Flitigt polisarbete involverade granskning av CCTV-bilder, vilket i slutändan ledde till att den misstänkte identifierades. På tisdagen upptäckte polisen att samma person hade återvänt till restaurangen—denna gång för att söka jobb!!!

Det var under detta dåligt planerade besök som polisen grep Arron (22), utan efternamn, den huvudmisstänkte.

Arron erkände att han pantsatt den stulna mobiltelefonen för 1,500 XNUMX baht. När det gäller iPad slängde han den i en närliggande skog längs Patong Kathu Road i Kathu. Polisen har åtalat honom för stöld på natten och ytterligare utredningar pågår.

Det var oklart varför Arron bestämde sig för att försöka söka jobb på samma restaurang som han stal från och han svarade inte på frågor från pressen om varför han tyckte att detta skulle vara en bra idé.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.