Thailand lockar fler indiska turister som ett resultat av visumfri förlängning

PRESSMEDDELANDE:

Regeringens talesperson Chai Wacharoke avslöjade att Thailand har lockat fler indiska turister som ett resultat av den viseringsfria åtgärden. Det thailändska kabinettet godkände tidigare förlängningen av ett tillfälligt visumbefrielse för besökare från Indien som inte överstiger 30 dagar, med verkan från 11 maj 2024 till 11 november 2024. Följaktligen har sökningarna efter Thailand på plattformen Airbnb, en onlinemarknadsplats för logi, ökat över 200 % från antalet 2023. Airbnb uppger att Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Krabi och Koh Samui är de fem mest sökta destinationerna i Thailand.

Nyligen har regeringen godkänt tre steg av visum- och reseförenklade åtgärder för att stimulera Thailands ekonomi och främja dess turism. De kortsiktiga som förväntas träda i kraft i slutet av juni inkluderar följande:

1) Förlängning av viseringsbefrielsen för turister och kortvariga affärsbesökare under en period på upp till 60 dagar (från perioden på 30 dagar) för passinnehavare från 93 länder/regioner;

2) Öka antalet länder/regioner vars passinnehavare kvalificerar sig för Visa vid ankomst (VOA) från 19 till 31;

3) Introduktion av det nya Destination Thailand Visa (DTV) för långtidsresor, "digitala nomader" och deltagare i vissa kulturella aktiviteter, med en vistelseperiod på upp till 180 dagar per besök, på multipla inträdesbasis inom en period fem år.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.