Thailand skärper straffen för rattfylleri 

PRESSMEDDELANDE:

Regeringen har inlett insatser för att skärpa straffen för rattfyllerister som orsakar skador och trafikolyckor. Don't Drive Drunk Foundation (DDD) lämnade nyligen in en framställning till huskommittén som studerar ändringen av Alcohol Control Act, och förespråkar strängare straff för dem som åtalas för brott relaterade till körning under påverkan.

Framställningen föreslår att anläggningar som säljer alkohol till minderåriga som är inblandade i en rattfylleriolycka som resulterar i ett dödsfall ska åtalas både för civilrättsliga och straffrättsliga anklagelser, samt att deras körkort ska återkallas. Dessutom skulle operatörerna av sådana anläggningar vara skyldiga att ersätta offer för rattfylleri.

Stiftelsen har uppmanat kommittén att samarbeta med företagare för att skapa en fond för att ge lindring till dem som drabbats av överdriven alkoholkonsumtion, särskilt rattfyllerister. Utskottet planerar nu att lämna in gruppens framställning till kammaren vid nästa session, som är planerad att öppna i juli.

Kommittén har också konsulterat Pol Gen Achirawit Suwanpesat, en tidigare biträdande polischef, om hur man kan förbättra lagens tillförlitlighet och förhindra mutor från statliga tjänstemän. Kommittén med 42 medlemmar har förbundit sig att utveckla de bästa och mest rättvisa lösningarna som ger märkbara förbättringar för allmänheten.

Den ändrade lagen förväntas gynna samhället som helhet, eftersom den stöds av mer än en politisk grupp eller parti. Utskottet kommer att diskutera lagändringarna och det nödvändiga stödet från den privata sektorn med folkhälsominister Somsak Thepsutin.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.


Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.