Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Nya åtgärder för utfärdande av visum och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 27 maj till söndagen den 2 juni 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

  1. Premiärminister Srettha Thavisin betonade vikten av social mångfald oavsett ålder, kön, religion, nationalitet eller social status.

Bangkok Pride publicerades på X och bjöd in allmänheten till Bangkok Pride Parade-festivalen den 1 juni 2024, längs Rama I Road i Pathumwan.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin ledde Bangkok Pride Festival 2024, organiserad av Bangkok Pride och Bangkoks regering.

Glad Pride-månad!

2. Thailändska regeringens talesperson Chai Watcharong tillkännagav nya visumutfärdande åtgärder och riktlinjer för att främja turism och stimulera Thailands ekonomi efter ett regeringsmöte.

Många specifika detaljer om visum och eventuellt extra krav och potentiella bestämmelser har ännu inte klargjorts eller släppts i tid och väntar fortfarande på att denna information ska släppas i början av juni.

3. Thailändska nationella medier rapporterade att en advokat som företräder Thailands förre premiärminister Thaksin Shinawatra besökte riksåklagarens kontor för att begära uppskjutande av en utfrågning som var planerad till klockan 9 på morgonen den 29 maj, i ett fall som involverade anklagelser om politiska brott enligt avsnitt 112, även känt som Lese Majeste.

Enligt advokaten ska Thaksin ha drabbats av covid-19, och läkare har rekommenderat honom att vila och förbli under observation till den 3 juni 2024.

4. Lokala medier i Chiang Mai rapporterade att en röd känguru rymde från Chiang Mai Zoo och sågs av en förare på vägen Doi Suthep-Pui National Park, Chiang Mai.

Det finns inga ytterligare uppgifter om hur kängurun rymt från djurparken, tyvärr hittades kängurun senare död på botten av ett vattenfall och tros möjligen ha fallit av en olycka.

5. En framstående rymd fånge i Nakhon Si Thammarat som gjorde en vågad flykt förra året och senare inblandade i en skjutstrid med polisen, som flydde igen, greps enligt uppgift i Indonesien på torsdagen (30 maj)th).

Han var "på semester" på Bali när han bråkade med en indonesisk kvinna som så småningom ledde till att polis tillkallades och ledde till gripandet. Den indonesiska regeringen förbereder sig för att skicka honom på ett särskilt hårt bevakat flyg tillbaka till Thailand, där han kommer att hållas i Bangkok och inte mer avlägsna fängelser från hans område där han kan ha sympatisörer.

Tack och se dig nästa vecka!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.