Phukets största berättelser från den senaste veckan: thailändsk polis slår ner på utlänningar som olagligt äger företag och mer

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket och närliggande provinser.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 27 maj till söndagen den 2 juni 2024

  1. En 15-årig pojke knivhögg sin farbror till döds i Sri Sunthorn i måndags (27 maj)th).

Thalang-polisen berättade för Phuket Express att Mr. E har åtalats för att ha orsakat dödsfall genom misshandel, men på grund av att han är en ung, kommer han sannolikt att möta mindre anklagelser så småningom.

2. Ett brott efter matchen utbröt på en boxningsstadion i Patong efter en thaiboxningstävling mellan konkurrenter från Ryssland och Irland.

De inblandade personerna samlades senare på en distriktstjänstemans kontor och kramades och bad om ursäkt för händelsen.

3. En svensk man greps på Phukets internationella flygplats för 113 dagars uppehåll.

Immigrationstjänstemän grep en 41-årig svensk man vid den internationella terminalen på flygplatsen. Ingen ytterligare information lämnades.

4. Två kinesiska män och en man från Myanmar greps efter att de hittades installera kabel-TV i en lägenhet i Phuket Town.

Alla tre män har turistvisum. De erkände för polisen att de inte hade lagliga arbetstillstånd.

5. I ett genomgripande tillslag kallat "Operation Nominee Sweep" har Central Investigation Bureau (CIB) arresterat totalt 104 personer, bestående av 67 ryska medborgare och 37 thailändare, för deras inblandning i ett stort nätverk av företag med utländska aktieägare.

Gripandet av en rysk kvinna och hennes thailändska medarbetare ledde till ett bredare gripande av 231 misstänkta som var kopplade till de nominerade operationerna. Även om det är allmänt vanligt att använda en thailändsk kandidat, eller att betala någon pengar för att skriva kontrakt och vara på licenser, är det olagligt att dölja den verkliga utländska ägaren av ett företag i Thailand.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.