EZY Airlines lanseras i södra Thailand

PRESSMEDDELANDE:

Det thailändska flygbolaget M-Landarch, under ledning av VD Dhanee Dharapak, är inställd på att etablera EZY Airlines, som riktar sig till välbärgade lokala resenärer i Thailands södra region. M-Landarch grundades 2005 och specialiserar sig på försäljning av flygprogram och Cessna-flygplan, med en omsättning på 296 miljoner baht och en nettovinst på 13 miljoner baht förra året. Företaget vill nu säkra ytterligare 200 miljoner baht för att registrera EZY Airlines som en ny enhet.

Positionerat som en "flygande buss" kommer EZY Airlines att effektivisera verksamheten genom att till en början endast anställa två piloter och avstå från tjänster ombord som flygvärdinnor och måltider. Flygbolaget har redan erhållit en flygoperatörslicens från civila luftfartsmyndigheten i Thailand och arbetar för att få ett flygoperatörscertifikat senast i juli efter att ha genomfört de nödvändiga revisionerna.

EZY Airlines planerar att lansera chartertjänster från Hat Yai flygplats i oktober och reguljärflyg i juli 2025 till olika destinationer inklusive Phuket, Nakhon Si Thammarat, Surat Thani och Betong i Yala. Biljettpriserna beräknas variera mellan 1,900 3,900 och XNUMX XNUMX baht, beroende på destination.

Till 2026 räknar flygbolaget med att utöka sin flotta till fem flygplan, växa till nio år 2028, med målet att inkludera Hua Hin i sin andra expansionsfas. Flygbolaget kommer att köpa de första fem flygplanen direkt, medan efterföljande förvärv kommer att finansieras genom strategiska partnerskap med andra investerare.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.