Phukets flygplats kommer att genomgå omfattande expansion

PRESSMEDDELANDE:

Phukets flygplats kommer att genomgå en stor expansion med byggandet av en ny internationell terminal, som beräknas öka dess kapacitet från 12.5 miljoner passagerare årligen till 18 miljoner. Flygplatsdirektören Monchai Tanod bekräftade att designfasen för den nya terminalen är på gång, med färdigställande förväntas i år.

Behovet av expansion drivs av flygplatsens nuvarande trafik, som nästan matchar nivåerna före COVID-19. Förra månaden hanterade Phukets flygplats cirka 16,000 90 inrikespassagerare per dag, vilket motsvarar 22,000 % av dess pre-pandemiska inrikestrafik. Internationell trafik har redan överträffat tidigare nivåer, med i genomsnitt 7 2019 ankomster och avgångar dagligen, XNUMX % högre än XNUMX.

Monchai räknar med att passagerarantalet i år kommer att nå eller överstiga 2019 totalt 18 miljoner. Den nya terminalen, som förväntas börja byggas 2026 och beräknas stå klar inom tre år, är utformad för att förbättra kapaciteten och effektiviteten för att hantera internationella flygningar.

Utöver den nya terminalen finns även planer på en dedikerad terminal för sjöflygplan, en del av en bredare vision att utöka och modernisera flygplatsens faciliteter. Flygplatserna i Thailand (AOT) har avsatt en budget på 6 miljarder baht för denna utveckling.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.