Inrikesministeriet uppmanar till omedelbara åtgärder för att utrota e-cigaretter

PRESSMEDDELANDE:

Inrikesministeriet har indikerat att det är en brådskande policy att utrota e-cigaretter, efter konsekventa dagliga rapporter om e-cigarettbyster från administrativa tjänstemän.

Vice premiärminister och inrikesminister Anutin Charnvirakul har lyft fram det akuta behovet av att utrota e-cigaretter, efter konsekventa rapporter om e-cigarettbyster från administrativa tjänstemän.

Anutin uppgav att problemet kan verka mindre, men det är ett betydande nationellt problem. Non-Smoking Campaign Foundation rapporterade nyligen att barn så unga som 10 år blir beroende av e-cigaretter. Han betonade att e-cigaretter påverkar barns hjärnutveckling negativt. "Barn är nationens framtid", sa han och tillade att e-cigaretter hindrar Thailands konkurrenskraft globalt på grund av det stora antalet thailändska barn som är beroende av dem.

Minister Anutin nämnde att läkare inom folkhälsoministeriet enhälligt håller med om att e-cigaretter är farliga och inte ger några fördelar. Han noterade att e-cigaretter är lika skadliga som traditionella cigaretter, som innehåller nikotin, vilket orsakar beroende.

Frånvaron av nikotin leder till abstinenssymptom, vilket påverkar mental fokus och koncentration. E-cigaretter är mer alarmerande på grund av deras lättillgänglighet och höga beroendefrekvens, särskilt bland barn. Olaglig försäljning frodas i och runt skolor trots att det strider mot lagen.

Ministern påpekade att många föräldrar har klagat på denna fråga, som kräver omedelbar uppmärksamhet. Tack vare tips från allmänheten har tjänstemän varit effektiva i att beslagta e-cigaretter, med konfiskerade föremål som värderas från hundratusentals till hundratals miljoner baht.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.