Bråk efter matchen bryter ut mellan utländska kämpar efter thaiboxningsuppgörelsen i Phuket

Patong, Phuket – En händelse efter matchen utbröt på en boxningsstadion i Patong efter en thaiboxningstävling mellan konkurrenter från Ryssland och Irland.

Incidenten, som ursprungligen ägde rum den 26 maj, fick snabb uppmärksamhet efter att virala bilder cirkulerade över olika sociala medieplattformar.

Oordningen började kort efter att en irländsk boxare förklarades som segrare i en hårt omtvistad match, vilket utlöste konfrontationer mellan anhängare till de ryska och irländska idrottarna. Stridningen eskalerade till boxningsstadiet, där den fortsatte tills ingripande av stadionsäkerhetspersonal och lokal brottsbekämpning.

I ett uttalande till Phuket Express bekräftade representanter från Sports Authority of Thailands Phuket Office att de två inblandade boxarna hade försonats med ett handslag, vilket avslutade det officiella förfarandet. Trots detta fortsätter klipp av störningen att spridas brett online och skadar vad Thailands sportmyndighet kallade bilden av thaiboxning i världsklass i Phuket.

Sports Authority of Thailands Phuket Office vidtar för närvarande åtgärder för att ta itu med beteendet hos vissa individer som, även om de inte deltog i boxningsmatchen, steg upp på scenen och engagerade sig i bråket och därigenom bröt mot åskådarreglerna.

De inblandade personerna, som ses nedan, samlades senare på ett distriktstjänstemannakontor och kramades och bad om ursäkt för händelsen. Namnen och lagen på de inblandade kämparna, eller gym som de kan ha representerat, undanhölls av relevanta myndigheter i Phuket.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.