Thailand strävar efter att öka ekonomin med Pride Month-evenemang, riktar sig till HBTQ+-turister

Nationell-

Den 26 maj 2024 meddelade den thailändska regeringens talesman Chai Watcharong att premiärminister Srettha Thavisin betonade vikten av social mångfald oavsett ålder, kön, religion, nationalitet eller social status.

Thailand är som ett resultat förberett att hålla många Pride Month-evenemang i juni 2024.

I linje med den thailändska regeringens policy för att stödja jämställdhet, rustar Thailand sig för att fira Pride-månaden och välkomna internationella turister som ett turistnav och pridevänligt resmål. Thailands turistmyndighet (TAT) strävar efter att positionera Thailand som en topp HBTQ+-vänlig destination, och utökar turistnätverk för att locka globala HBTQ+-turister.

HBTQ+-gemenskapen representerar kvalitetsturister med hög utgiftspotential, som tenderar att resa ofta och stanna längre än allmänna turister, sa TAT. Enligt TAT-regeringens talesman kan denna demografi avsevärt öka marknadsmöjligheterna och tillföra värde till thailändska produkter och tjänster.

HBTQ Capital-data visade att Thailand 2023 rankades 4:e globalt när det genererade de högsta intäkterna från HBTQ+-gemenskapen. TAT uppskattar att över 860,000 4.5 individer kommer att delta i olika Pride Month-evenemang, vilket genererar en ekonomisk effekt på minst XNUMX miljarder baht.

TAT, i samarbete med den privata sektorn, kommer att stå värd för flera Pride-evenemang: Colorful Pride Festival i Chiang Mai från 25 maj till 30 juni, Bangkok Pride Festival 2024 från 31 maj till 4 juni, och Pride Nation Samui International Pride Festival från kl. 24 till 29 juni. Pattaya kommer att ha flera stora evenemang den 8 juni och 22 juni samt mindre evenemang under hela månaden.

Premiärminister Srettha kommer också att delta i Bangkok Pride Parade 2024, vilket understryker hans engagemang för social mångfald och jämlikhet. Dessutom stöder han Thailands försök att vara värd för World Pride-evenemanget 2030.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.