Sköldpadda räddad på Phuket Beach

Phuket -

En havssköldpadda räddades på en strand i Thalang söndagen (26 majth).

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de underrättades från en lokal invånare att en havssköldpadda som fortfarande levde hittades strandsatt på Nai Thon Beach. Personal från Sirinat nationalpark anlände snabbt till stranden för att hjälpa sköldpaddan.

DMCR anlände också senare till stranden för att hitta Hawksbill havssköldpaddan. Den är 32.5 centimeter lång, 30.5 centimeter bred och väger 2.6 kilo. Sköldpaddan var svag men inget sår hittades på hans utsida.

Sköldpaddan fördes till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center för vidare medicinsk behandling.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.