Phukets största berättelser från den senaste veckan: belgisk lånehaj arresterad och mer

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket och närliggande provinser.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 20 maj till söndagen den 26 maj 2024

  1. Fem misstänkta greps efter knivhugg mot brittisk man i Patong.

Denna incident har väckt oro för säkerheten på Bangla Road, en populär destination för nattliv i Patong.

2. En lugn eftermiddag förvandlades till en nödplats när en yacht förtöjd nära Lon Island, cirka en sjömil från Chalong Pier, plötsligt uppslukades av lågor.

Yachtens ägare, som rapporteras vara en utländsk medborgare, räddades framgångsrikt från infernot utan att ha ådragit sig några skador.

3. Ett våldsamt bråk inträffade i Karon med en fransman och en thailändsk man, vilket resulterade i allvarliga skador på grund av ett slagsmål med svärd och kniv.

Polisen har inte avslöjat vilken person som använde vilket vapen. 

4. En tragisk händelse utspelade sig när en indisk investerare hittades mördad i Phang Nga, vilket ledde till gripandet av en pakistansk man och hans thailändska fru.

Den avlidne indiske mannen upptäcktes förra veckan vid vägkanten i Takua Thung, med en dödlig skottskada i huvudet. 

5. Två franska män har dödförklarats på platsen efter att deras motorcykel kraschat in i en elstolpe i Paklok.

De två fransmännen var på väg till sitt boende. När de kom fram till en kurva tappade motorcykelföraren kontrollen i hög hastighet och motorcykeln kraschade in i en mittreservat.

6. En 63-årig belgisk man greps i sin bostad i Soi Mangosteen, Rawai, efter att en husrannsakningsorder utfärdats.

Han är anklagad för att ha drivit en obehörig pantbank, drivit privatlåneföretag utan licens och infört räntor som överskrider den lagliga gränsen. 

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.