Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Nödplanslandning resulterade i ett dödsfall och dussintals skadade och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 20 maj till söndagen den 26 maj 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

  1. Singapore Airlines flight SQ 312 från London till Singapore nödlandade på Suvarnabhumi flygplats. Över 30 passagerare skadades och en passagerare dog. Nödvägen orsakades av svåra väderförhållanden.

Befälhavaren för Metropolitan Police division 4 avslöjade offentligt ett fall av Singapore Airlines flight SQ 312, med 229 passagerare, som drabbades av kraftig turbulens och som sedan hade en nödlandning på Suvarnabhumi Airport, Bangkok, vilket orsakade 71 skador och en person.

Vila i frid till offret för händelsen.

2. Den thailändska senatorn Direkrit Jenkrongtham avslöjade för nationella medier att han och 39 andra senatorer hade gjort en petition om att åtala Pichit Chuenban, ministern vid premiärministerns kansli.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin talade under ett officiellt besök i Japan till media angående den thailändska författningsdomstolens beslut att behandla en framställning mot honom angående utnämningen av tidigare minister Pichit Chuenban.

Trots att Mr Pichit avgår kommer rättegången att gå vidare med premiärminister Srettha Thavisin som säger att han är säker på att han kommer att befinnas ha fattat rätt beslut lagligt och att han inte gjorde något fel.

3. Somsak Thepsuthin, den thailändska folkhälsoministern, talade till nationella medier angående premiärministerns förslag att omklassificera cannabisblommor som en typ 5 narkotika olaglig drog.

Pro-cannabisaktivister fortsätter att protestera mot att göra cannabisknoppar till ett olagligt narkotika och hoppas kunna kompromissa med folkhälsoministern innan några slutgiltiga lagar, istället kräver bättre regler.

4. I Udon Thani, nordöstra Thailand, åtalas en 44-årig brittisk man för misshandel av en bensinstationsanställd.

Herr Davis erkände sitt berusning och uttryckte ånger för sina handlingar, och erbjöd en ursäkt till offret och den thailändska allmänheten. Han är en expat med ett vuxet thailändskt barn.

5. Seka-poliser arresterade en belgisk expat för att ha mördat en landsman med ett illegalt skjutvapen och bränt offrets kropp för att försöka dölja bevisen i Seka, Bueng Kan.

Den misstänkte, Steve, hävdade att offret ofta hade krävt pengar och hotade att bränna Steves bostad och skada hans familj om han vägrade. I ett anfall av raseri ska Steve ha använt en pistol av kaliber .22 för att skjuta offret tre gånger och sedan bränt offrets lik.

Tack och se dig nästa vecka!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.