NIDA-undersökning: Majoriteten av thailändare stöder omklassificering av cannabis som narkotika; Allmänna ryggar Medicinsk användning över rekreation

Nationell-

Den 19 maj 2024 avslöjade Thailands första undersökningscenter, NIDA Poll, offentligt en undersökning mellan 14 och 15 maj från 1,310 XNUMX individer om ett förslag att omklassificera cannabis som en narkotika olaglig drog.

Uppgifterna samlades in från 1,310 15 personer över 97 år i ett brett spektrum av karriärer och inkomster över hela Thailand, enligt NIDA. Undersökningen gjordes med en samplingsmetod i flera steg på telefonintervjuer. Det rapporterades att konfidensvärdet var XNUMX % i att resultaten är korrekta av lantmätarna.

Enligt en undersökning om allmänna opinioner ang med tanke på cannabis som narkotika, 53.74 % av de tillfrågade instämde men sa att det också har medicinska och ekonomiska fördelar33.59 % instämde och sa att cannabis inte har några fördelar, 11.60 % höll inte med och 1.07 % var osäkra.

När det gäller allmänhetens åsikter om regeringens cannabispolitik, angav 74.58 % av de tillfrågade att den endast borde vara för medicinska och terapeutiska ändamål, 19.39 % angav att regeringen inte borde genomföra någon politik för att stödja cannabis eller cannabisprodukter, 10.53 % ansåg att den borde stödja lagliga cannabisprodukter med 7.40 % för att öka allmänhetens inkomster, 3.21 % för att stödja rekreationsändamål, och 0.99 % var osäkra eller svarade inte.

När det gäller frågan om omklassificering av cannabis som ett narkotika, instämde 60.38 % av de tillfrågade starkt, 15.27 % instämde något, 14.50 % höll helt med, 8.93 % höll inte med något och 0.92 % var osäkra eller svarade inte.

När det gäller ersättning till cannabisbönder eller företag om cannabis omklassificeras som ett illegalt narkotika, ansåg 46.95 % av de tillfrågade att regeringen inte borde kompensera någon35.03 % ansåg att regeringen borde kompensera både cannabisodlare och företag, 10.08 % sa att bara bönder borde kompenseras, 2.06 % sa att endast cannabisföretag borde kompenseras och 5.88 % var osäkra eller svarade inte.

Slutligen, När det gäller deras erfarenheter av cannabis, rapporterade 68.93 % av de tillfrågade att de inte hade någon erfarenhet av cannabis, och 31.07 % hade viss erfarenhet.
Bland dem med cannabiserfarenhet (407 svarande) hade 52.58 % använt det i mat eller dryck, 34.64 % hade rökt eller konsumerat det, 22.36 % hade använt det för medicinska ändamål, 15.97 % hade odlat cannabis och 0.98 % hade erfarenhet av kommersiell cannabis. bearbetning och handel med cannabisprodukter.

Denna undersökning kommer i kölvattnet av en växande debatt mellan den thailändska regeringen och pro-cannabisgrupper över ett förslag att omklassificera cannabis som ett illegalt narkotika, vilket vi har rapporterat utförligt som här.

Pro-cannabisgrupper har redan protesterat mot förslaget och levererat juridiska hot och formella brev till den thailändska regeringen, protesterar mot förslaget som i princip skulle återkriminalisera cannabis i Thailand förutom för medicinsk användning med strikta statliga bestämmelser, vilket stoppar möjligheten för människor att odla små mängder hemma och potentiellt leda till att människor riskerar höga böter och omfattande fängelsestraff för även små mängder av marijuana.

Den pågående debatten om vad man ska göra med cannabis i Thailand, där båda sidor av debatten har motsatta åsikter, har pågått i två år sedan cannabis avkriminaliserades, men oppositionen kämpade för att slutföra lagar för att reglera industrin, vilket lämnade den i en juridisk gråzon till detta datum.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.