Cops Combat, med thailändska poliser som möter kampsporter, kommer den 28 maj

Den 28 maj 2024 kommer Thailand att stå värd för sin första "Cops Combat" kampsportstävling någonsin på Rajadamnern Stadium i Bangkok. Detta unika evenemang kommer att innehålla poliser från hela landet, som tävlar i en stridssportturnering. Tävlingen är inkluderande och välkomnar manliga och kvinnliga officerare i alla led och åldrar.

**Tävlingsinformation:**
– **Datum**: 28 maj
– **Plats**: Rajadamnern Stadium, Bangkok
– **Deltagare**: Poliser i hela landet
– **Kategorier**: Sju viktklasser för både män (56kg till 94+kg) och kvinnor (45kg till 70+kg)

**Deltagandeprocess:**
Tjänstemän som är intresserade av att tävla måste ansöka via sina respektive byråer och divisioner. De utvalda representanterna kommer sedan att tävla i turneringen.

**Sändningsinformation:**
Evenemanget kommer att streamas live på Facebooksidan "Cops Combat".

**Organisationsmöte:**
Pollöjtnären Jirabhop Bhuridej, befälhavare för Central Investigation Bureau och chef för organisationskommittén, ledde nyligen ett möte på Muay Thai boxningsstadion.

Bland deltagarna fanns medlemmar från både offentlig och privat sektor. Mötet underströk evenemangets status som Thailands första kampsporttävling av detta slag.

General Jirabhop betonade nödvändigheten av att turneringen följer internationella standarder och prioriterar tävlandes säkerhet.

**Snutstrid i polisspelen 2024:**
Royal Thai Police har introducerat "Cops Combat" som en ny disciplin i 2024 års polisspel. Detta initiativ syftar till att förbättra officerarnas självförsvarsförmåga, tillämplig i deras uppgifter, och att främja fysisk kondition.

**Tävlingsregler och utrustning:**
Deltagarna kommer att ta på sig de senaste patrullpolisuniformerna, utrustade med omfattande skyddsutrustning:
– Huvudskydd med tydliga visir
– Pann-, näs- och hakskydd
- Benskydd
– Dentala munskydd
– Ljumskskydd

**Matchformat:**
– Varje match består av en enda treminutersrunda.

**Vigervillkor:**
Segrar kan uppnås genom knockout, submission (“tap-out”), domares beslut eller diskvalificering.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.